Hvis du skriver hver dag trenger du fra tid til annen tegn som du ikke finner på tastaturet. Her finner du de tegnene.

Windows

På Windows-maskiner kan du finne frem til tegnet du trenger ved hjelp av det lille programmet Tegnkart.

Microsoft har gjemt det godt bort, så når du først har funnet det, kan det lønne seg å legge tilen snarvei på startmenyen, skrivebordet eller et annet sted der det er lett tilgjengelig.

For å finne frem til Tegnkart første gang, klikk Start-knappen, velg Alle programmer, deretter Tilbehør, og så Systemverktøy(!). Lengst ned på menyen som dukker op da, skal du finne Tegnkart.

Mac

Heller ikke brukervennlighetsoraklene hos Apple har lagt tegnkartet sitt – tegntabell kaller de det – helt oppe i dagen. Til gjengjeld har de gjort det lett å plassere det der.

Kontroller først at ikke det allerede ligger der det skal være. Hvis du ser et lite flagg til høyre på menylinjen (oppe i høyre hjørne), klikk på det. Hvis du ser Vis Tegntabell så er alt i orden; da kan du bare klikke der, så får du opp vinduet.

Hvis du ser flagget, men ikke valget Vis Tegntabell, må du velge det nederste valget, Åpne Internasjonalt…, for å komme til kontrollpanelet.

Hvis du derimot ikke ser flagget, må du gå til kontrollpanelet ved hjelp av eple-menyen. Den finner du øverst til venstre. Velg Systemvalg… derfra, og velg deretter kontrollpanelet Internasjonalt fra vinduet som åpner seg. Det ser ut som bildet over (klikk på det for å åpne en større versjon).

Her må du gå til fanevalget Tastaturmeny, og sørge for at det er krysset av i boksene som heter Tastaturvisning og Tegntabell i rullemenyen. Dessuten må du krysse av i den nederste boksen, Vis tastaturmenyen i menylinjen.

Bruk

Neste gang du trenger en », • eller ±, finner du bare frem tegnkartet, navigerer til riktig tegn, velger og kopierer det, og limer det inn på riktig plass i teksten din. Voila!

Abonnere
Gi beskjed om
guest

0 Comments
"Inline" kommentarer
Se alle kommentarer