Morgenritualet som gir økt produktivitet. Foto: Jasleen Kaur via Flickr: https://www.flickr.com/photos/jasleen_kaur/
MORGENRITUALE: Tre sider er bedre enn kaffe for å komme i gang om morgenen – men du behøver selvsagt ikke velge. Foto: Jasleen Kaur via Flickr.

Noe av det viktigste og mest verdifulle arbeidet vi gjør, er å skrive: Tilbud og presentasjoner, strategi og avtaler, blogginnlegg og kronikker … Hvordan får du tid og ro til å skrive så mye som du burde?

Overraskende mange vellykkede og produktive forfattere har et morgenrituale som heter «Morning Pages», morgensider: Tre sider uredigert tekst på starten av dagen, helst før du sjekker epost eller ser på andre oppgaver. Mange skriver faktisk morgensidene sine før de engang kler på seg eller spiser frokost.

Mentalhygiene og skrivetrening

Selv om du ikke er profesjonell skribent, er det et rituale du kan få mye ut av. Målet er å tømme hjernen for rusk og rask, slik at du er skjerpet og klar når den egentlige jobbingen setter i gang for dagen.

Det er ingenting i veien for å bruke morgensidene til å kladde viktige mailer eller tunge dokumenter, men det er på ingen måte påkrevet, så lenge du ikke sensurerer deg selv mens du skriver morgensidene dine. Det viktigste er å sette av hellig tid hver morgen til mentalhygiene og skrivetrening.

Du vil raskt oppdage at halvgode ideer og usammenhengende tanker som surrer rundt i bakhodet blir borte så snart du har skrevet dem ned, mens de gode ideene dine fremstår klarere enn noen gang. Du kan skrive deg ut av tankemønstre du har følt deg fanget i, finne ut hvorfor du er i dårlig humør, eller rett og slett bruke sidene som dagbok.

750Words.com

I skuffer rundt omkring har jeg et godt utvalg av halvskrevne notatbøker og mine teknologiske hjelpemidler har et hav av apper til å samle tanker, lister og prosjekter. Stedet jeg alltid kommer tilbake til er likevel en helt enkel nettside, med ett eneste formål: å være en «daily brain dump».

750Words.com er mer enn bare et blankt ark, der du kan skrive for deg selv og få ut alt som faller deg inn. Den er også motiverende, morsom, og deilig minimalistisk. En blank, hvit side som automatisk teller hvert ord du skriver og kommer med en hyggelig melding når du tipper 750, og gir deg anerkjennelse og små belønninger for å skrive mange dager på rad.

Men selvsagt er det ikke noe i veien for simpelthen å bruke penn og papir, eller et blankt dokument i Word eller Google Docs.

Uansett hvilket verktøy du velger, vil du oppdage at tiden og tankene du legger i morgensidene dine vil gi avkastning hele dagen, i form av bedre konsentrasjon, klarere kommunikasjon, bedre selvdisiplin og høyere produktivitet.

Hvis du selv skriver morgensider, eller har prøvd og feilet, vil jeg gjerne høre om erfaringene dine i kommentarfeltet under.

Abonnere
Gi beskjed om
guest

0 Comments
"Inline" kommentarer
Se alle kommentarer