Det litt amputerte likevel er som regel bedre enn fullversjonen. Allikevel virker ofte enten barnslig eller anstrengt og gammeldags, avhengig av språket det er omgitt av.

Abonnere
Gi beskjed om
guest

3 Comments
Eldste
Nyeste Mest populære
"Inline" kommentarer
Se alle kommentarer
Student @ Elvebakken

Sååååå enig! 😀

Arnt christian

Språkfølelse er et fascinerende fenomen. Det som slår meg med betraktningen her er hvordan et ord kan både virke barnslig og gammeldags. Jeg synes ikke det er riktig å si seg uenig i folks følelser, på et vis er språkfølelse udiskutabelt. På den annen side er språk nødvendigvis noe som oppstår mellom mennesker. Språket er jordstengelaktig (eller om jeg bare snakker til meg selv, som når jeg hevder noe slikt, vil språket ‘jeg’ skaper trolig dø hen). Jeg prøver å fornemme grunnlaget for påstandene om likevel og allikevel. Jeg føler ikke umiddelbart det samme som Herr Nordtømme. Det vil si… Les mer »

Hei, Arnt Christian. Vi to er åpenbart ikke enig om mye. Jeg synes følelser er det eneste det er fornuftig å være uenig i. Det virker bortkastet å være uenig om fakta. Jeg setter det å bli enig med seg selv i alle ting som noe av det viktigste i livet. Uten integritet er det nærmest umulig å ha et sunt forhold til seg selv og andre. Og jeg synes du «misbruker» språket i minst like stor grad som dem du anklager for å amputere det. Du kompliserer mer enn de forenkler. Jeg unner imidlertid alle å skrive som de… Les mer »